Select Page

2 fouten die het meest worden gemaakt bij het inrichten van een woning

‘Bron: https://pixabay.com/nl/photos/geleid-led-strip-lichten-feestelijk-2953657/’

                           

Een huis inrichten is niet zo simpel. Vaak weet je niet waar je moet beginnen en zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder 2 fouten die vaak worden gemaakt bij het inrichten van een huis. Hopelijk kan je zelf de fouten voorkomen bij het inrichten van jouw droomhuis.

 

Je huis te donker maken

Het kleur en licht gebruik in je woning is heel belangrijk. Het is immers de basis van je woning. Ga voor lichten kleuren op de muur. Dat is vooral belangrijk wanneer je in een kleiner huis woont. Ga wel voor een kleurenpakket wat past bij jou. Houd je van koelere tinten, ga dan voor wit, lichtgrijs, mintgroen, lichtblauw of andere pasteltinten. Houd je van warmere kleuren ga dan ook voor wit, lichte taupe- of zandkleuren. Houd je toch van donkere kleuren? Ga dan voor donkere kussens of andere decoratie. Naast je kleurenpallet is het licht ook cruciaal voor je woning. Je licht zet namelijk accent op verschillende plekken in je huis en kan je huis veel groter laten lijken dan het werkelijk is. Een goede manier om je huis groter te laten lijken zonder veel ruimte in te nemen, zijn ledstrips. Ledstrips zijn kleine lichtjes die je in principe over al kan plaatsen om mooie en leuke effecten in je huis te creëren.

 

Je huis vol zetten met te veel spullen

Wanneer je huis inricht is verleidelijk om veel spullen in je huis te plaatsen. Het kan daardoor snel druk ogen. Veel mensen zetten hun huis vol met meubels, decoratie andere spulletjes. Ook door veel spullen in je woning te zetten, kan je je huis donker laten lijken en haal je het levendige eruit. Daarnaast zorgen veel spullen voor een rommelig gevoel, wat ook weer chaos in jouw hoofd veroorzaakt. Probeer je huis dus zo minimalistisch mogelijk te houden.