Select Page

Tover een saaie muur om met een fotoplank

https://www.storemax.eu/nl/fotoplank

Heb je een saaie muur en wil je die snel opleuken, maar heb je geen zin in een los schilderij of een poster? Kies dan voor een fotoplank.
Er zijn verschillende stijlen fotoplanken, dus er is er altijd wel een die past bij jouw interieur! Een fotoplank is smal, dus past ook op plekken waar eigenlijk niet zoveel ruimte is. De montage is zo gebeurd. Met een boormachine, pluggen, schroeven en een waterpas om hem netjes recht te hangen, hangt hij zo aan jouw muur!

 

Experimenteer met spullen

Op een fotoplank kun je natuurlijk leuke fotolijstjes zetten, maar ook plantjes in mini bloempotten, kandelaars of andere hebbedingetjes passen erop.
En de planken zijn dan wel smal, maar dat wil niet zeggen dat er geen hoge spullen op kunnen. Een schilderij en een hoge smalle vaas passen ook prima op de lijst.
Wat ook erg leuk is, is om de spullen op de plank te wisselen met de seizoenen. Zo kun je de plank bij kerst verlichten met een snoer ledlampjes en er mini kerststerren in een bloempot opzetten. Of natuurlijk al je gekregen kerstkaarten! In het voorjaar kunnen er bloembollen op en een mini vaasje met kersenbloesem.

 

Fotoplank in verschillende ruimtes

De eerste plekken waar de meeste mensen aan denken om een fotoplank op te hangen, zijn de woonkamer en slaapkamer, maar wat dacht je van de keuken?
Door het handige, smalle formaat kun je van een fotoplank ook makkelijk een kruidenrekje maken voor de keuken. Dat scheelt weer kastruimte en rondslingerende losse kruidenpotjes.
Wc’s zijn meestal met recht de kleinste kamers van het huis, maar met een fotoplank kun je ook deze kleine kamer een persoonlijke touch geven. Zet er een leuk spiegeltje op, of de laatste vakantiefoto’s. Ook een verzameling kleine beeldjes of vakantiesouvenirs geven je wc een eigen sfeer.
De smalle fotoplank komt op heel veel plaatsen goed tot zijn recht. Boven het hoofdeinde van je bed bijvoorbeeld. Zet er een mooie foto van jou en je lief op, of van je kinderen of huisdier. Heb je geen plaats voor een nachtkastje? Dan is de fotoplank ook erg handig om er een klemnachtlampje aan te hangen, zo kun je toch heerlijk lezen in bed!

 

Smal wandmeubel

Wil je een saaie muur omtoveren, maar niet te veel ruimte op de vloer kwijtraken? Maak dan van fotoplanken je eigen wandmeubel.
Dit kun je doen door er gewoon een paar boven elkaar te monteren, maar je kunt ook eerst een plaat MDF op maat (laten) zagen. Daarna schroef je de fotoplanken op de plaat. Schilder het geheel in een mooie kleur en hang het op aan de muur.
Wil je liever een speelse uitstraling? Kies dan voor verschillende kleuren fotoplanken. Of hang ze juist niet recht boven elkaar, maar laat ze steeds een stukje verspringen.
Vul de planken daarna met foto’s, bloemen, schilderijen, kaarten en andere kleine spulletjes en jouw unieke wandmeubel is klaar.

Bron: stylishcolors.eu