Select Page

Eindelijk is het dan zo ver: je gaat verhuizen. Je hebt de sleutel tot je nieuwe paleisje ontvangen en kunt dan nu ook beginnen het helemaal eigen te maken. Ondanks dat verhuizen een speciale gebeurtenis is, wordt dit nog vaak gezien als een stressvolle situatie. Hoe krijg ik alles goed ingepakt? Hoe lang doe ik erover om te verhuizen? Genoeg vragen die van een leuke situatie al snel een nare nasmaak kunnen geven. Ga je binnenkort verhuizen? Geen paniek! Met deze tips kom jij je verhuizing stressvrij door.

Ontspullen
Het begint allemaal bij inpakken. Vaak is dit het moment waarop je erachter komt hoeveel spullen je in je woning hebt staan. Hoe ga je dit allemaal meenemen naar je nieuwe huis?  Een goed moment dus om een shift te gaan maken in de spullen die je wilt behouden en de spullen die je weg kunt doen. Een makkelijke manier om nu al te ontspullen. Hierbij is het handig om voldoende inpak materiaal te hebben. Wat dacht je van inpakmateriaal voor breekbare spullen en verhuisdozen.

 

Verhuisbericht
Naast dat het belangrijk is je spullen in te gaan pakken en te bepalen wat er uiteindelijk meegaat, is het ook belangrijk te zorgen dat je overal je verhuisbericht doorgeeft. Denk niet alleen aan vrienden en familie, maar ook aan het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot je inboedelverzekering en opstalverzekering.

Inpaktips
Nu je een groot deel van je spullen hebt weggedaan en administratieve zaken zo goed mogelijk hebt voorbereid, zijn er nog een aantal zaken die je kunnen helpen met inpakken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat dozen niet te zwaar worden en vul dit op met zachtere spullen als er veel breekbaars in zit. Daarnaast is het handig om elke box te voorzien van een label. Zo kan je tijdens het verhuizen de juiste dozen al in de juiste kamer zetten en hoef je niet meer de ene doos naar een andere kamer te sjouwen.

Daarnaast is het advies de spullen die je het minst gebruikt ook als eerste in te pakken op die manier voorkom je dat je tussen je verhuisdozen moet zoeken naar items die je nu nog nodig hebt.