Select Page

De beste tijd om dekbedden te kopen is in de zomer – veel winkels profiteren van de daling van de verkoop van winterartikelen om ze te verkopen en meer consumenten aan te trekken. Met dat in gedachten hebben we dit artikel voorbereid met enkele tips over de belangrijkste soorten dekbedden om het voor je gemakkelijker te maken om te kiezen:

 

Katoen

Heb je meer traditionele stof dan dat? Katoen verovert ons door zijn eenvoud, comfort, bruikbaarheid en duurzaamheid. Een voordeel is dat het zich door de grote absorptie aan de luchtvochtigheid zeer goed aanpast aan het warmere klimaat en het hele jaar door kan worden gebruikt.

 

Microvezel

De microvezel wordt gesynthetiseerd door middel van polyester of polyamide en is een van de meest gebruikte stoffen van dit moment. Een synthetisch dekbed warmt op in de juiste mate, want het biedt een ademend vermogen en laat thermische uitwisselingen toe, bovendien heeft het een uiterst zachte touch. En als het gaat om het wassen, zal het eenvoudig en snel drogen.

 

Linnen

Het staat bekend om zijn extreem sterke en resistente vezel. Daarom kunnen de dekbedden van dit materiaal meerdere malen gewassen en gebruikt worden zonder gevaar voor beschadiging. Elegant, licht en comfortabel.

 

Hypoallergene stoffen

Als je rhinitis of een andere vorm van allergie heeft, zult je dit nieuws leuk vinden: er zijn hypoallergene weefsels die in de productiefase een specifieke behandeling ondergaan om te voorkomen dat bacteriën, mijten en schimmels zich aan het oppervlak verspreiden.

Om te weten te komen of een dekbed al dan niet hypoallergeen is, kijkt je op het etiket of de verpakking van het dekbed voor een internationale certificering die hiermee verband houdt. Ze zijn meestal gemaakt van katoen.

 

Hoeveelheid garens in een dekbed

De kwaliteit van een dekbed, laken of ander beddengoed wordt bepaald door de hoeveelheid garen in één vierkante centimeter. Hoe groter het aantal, hoe zachter de textuur. Andere belangrijke factoren zijn natuurlijk de afwerking en het materiaal.

 

Wat is het verschil tussen de soorten vulling?

De vullingen zitten tussen twee lagen stof en kunnen van twee types zijn: natuurlijk en synthetisch.

De natuurlijke vulstoffen zijn gemaakt van veren of veren en zijn zeer zacht. Ken je dat dekbed dat het gevoel van een knuffel geeft? Dat is hem. Dit dekbed is een uitstekende thermische isolator omdat het vocht absorbeert en voorkomt dat de warmte wordt afgevoerd. Maar omdat het gemaakt is van natuurlijke veren, kan het allergieën veroorzaken, dus wees voorzichtig.

Synthetische vullingen kunnen conventionele vezels, polyestervezels of microvezels zijn. Ze hebben niet zo’n effectief isolerend vermogen, maar er zijn wel anti-allergische versies. Voor allergiepatiënten is dit de meest geschikte optie.

En weet je waarom die naden over het hele dekbed zitten? Het is om ervoor te zorgen dat de vulling zich gelijkmatig verspreidt en zich niet op bepaalde punten ophoopt.

Bron: www.lionbeddenshop.nl