Select Page

Lig jij regelmatig ’s nachts wakker? Wat kan dat toch lastig zijn! Maar gelukkig zijn er meerdere dingen die je eraan kunt doen. Geen koffie meer voor het slapengaan, even lezen en niet meer op je telefoon kijken. Deze tips heb je vast al wel eens voorbij horen komen. Maar wist je dat jouw pyjama ook meer invloed heeft dan je zou denken? Jouw nachtrust wordt namelijk ook bepaald door het materiaal van jouw pyjama. In deze blog leg ik jou uit welke pyjama het beste bij jou past!

  1. Cosy katoen

Veel mensen denken bij een pyjama aan eentje die van katoen gemaakt is. Het is dan ook niet voor niets voor velen een ware old-time favorite. Katoen heeft die status met recht verdiend. Het neemt namelijk gemakkelijk vocht op, kan wel tegen een stootje in de wasmachine en is warmtregulerend. Het enige minpunt is dat het warmte in een koudere omgeving minder goed vasthoudt en krimpt als je het op een hele hete temperatuur wast.

  1. Mooi modal

Mensen zijn daarentegen minder bekent met de stof modal. En dat terwijl het eigenlijk nog bijna beter is dan katoen. Modal is een soepel en licht materiaal, wat je in staat stelt er erg vrij in te bewegen. Daarnaast is dit materiaal dat in staat is nog meer vocht op te nemen dan katoen. Daarnaast kan het niet krimpen of verkleuren. Ook is hier is net als bij katoen het enige nadeel, dat het warmte niet goed vasthoudt. Waardoor je het ’s nachts koud zou kunnen krijgen.

  1. Fijn flanel

Een pyjama van flanel, lijkt op de hierboven genoemde materialen. Maar waar die twee warmte niet goed vasthielden, doet flanel dat juist wel. Deze stof is daarmee perfect voor koudere nachten of wanneer jij het snel koud hebt.

  1. Prettige polyester
    Maar daar krijg je het toch loeiheet in? Dit is een veelgehoorde kreet wanneer het polyester kleren betreft. Door innovatie is polyester tegenwoordig echter zo ver verbeterd dat het veel beter ademt dan vroeger. Weet jij dat je veel zweet ’s nachts? Dan kun je beter kiezen voor een pyjama van modal.

Ben jij op zoek naar jouw perfecte dames pyjama? Bekijk dan het assortiment van Jolyz Pyjama-webshop.