Select Page

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Een goed bed en een fijn dekbedovertrek zorgen ervoor dat je extra lekker kunt slapen. Maar tegenwoordig valt er veel te kiezen qua dekbedovertrekken, ook als je naar het materiaal kijkt. Zo zijn er linnen, satijnen, flanel, microvezel of katoenen dekbedovertrekken. Vooral dat laatste is erg populair. Ben je benieuwd waarom? Lees hieronder de voordelen van een katoenen dekbedovertrek!

1. Ademende eigenschappen


Het eerste voordeel van een katoenen dekbedovertrek is dat het om een natuurlijk materiaal gaat. Katoenen vezels zijn zo gewoven dat de stof ademende en ventilerende eigenschappen heeft en dat is wel zo fijn als je aan het slapen bent. Katoen absorbeert de warmte van je lichaam als ‘s nachts het zweet uitbreekt. Het neemt dus transpiratie op tijdens je slaap, waardoor je ‘s ochtends niet plakkerig van de hitte wakker wordt. In de winter is een katoenen dekbed ook prettig omdat de stof je dan lekker warm houdt, zonder dat het benauwd wordt.

2. Voelt lekker zacht aan


Het tweede voordeel van een katoenen dekbedovertrek is dat het heerlijk zacht aanvoelt. Niets is fijner dan ‘s avonds in een bed te duiken met frisgewassen katoenen lakens! Ook voor mensen met een gevoelige huid is katoen erg geschikt om onder te slapen, want katoen is van nature hypoallergeen. Het irriteert de huid dus niet en jeuk behoort daarmee ook tot de verleden tijd. Het resultaat is dat je met een katoenen dekbedovertrek beter kunt slapen!

3. Gaat lang mee


Katoenen dekbedovertrekken zijn niet de allergoedkoopste, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld synthetische alternatieven. Toch gaat katoen erg lang mee, waardoor het op de lange termijn een duurzame aankoop wordt. Sterker nog, een goede kwaliteit katoenen dekbedovertrek gaat soms tot wel twee keer zo lang mee als een synthetische variant, ook na heel veel wasbeurten! 

4. Makkelijk qua onderhoud


Het vierde en laatste voordeel van een katoenen dekbedovertrek dat we hier benoemen, is het onderhoud. Katoen is namelijk eenvoudig te wassen in de wasmachine, zonder dat je daar speciale wasmiddel voor nodig hebt. Daarnaast droogt het ook snel en hoef je het niet per se te strijken. Dekbedovertrekken van linnen moet je daarentegen altijd strijken, omdat het enorm snel kreukt. Ook kan een katoenen dekbedovertrek gewoon in de droger, dus dat is ideaal als je haast hebt. Haal het katoenen dekbedovertrek na het droogprogramma wel weer zo snel mogelijk uit de droger om het uit te hangen, want anders gaat het alsnog een beetje kreuken!

Bron: stylishcolors.eu