Select Page

De termen duurzaamheid en milieubewustheid komen steeds vaker voor in onze samenleving. Ze worden belangrijk geacht. We willen namelijk de aarde goed door kunnen geven aan de volgende generaties en we zullen daarom enkele aanpassingen moeten maken. Ook kunnen we duurzamer wonen. We kunnen zowel in het verhuizen van onze spullen als het aanschaffen van nieuwe spullen duurzamere keuzes maken. We geven hieronder een kort overzicht.

Duurzaam verhuizen

We denken er vaak niet aan, maar ook verhuizen zou een stuk duurzamer kunnen. Het meest ideale zou zijn dat je in een elektrische auto al je spullen zou kunnen verhuizen, zodat er geen CO2 wordt uitgestoten. Toch heeft niet iedereen deze mogelijkheid. Om de CO2 uitstoot toch te beperken, kun je een grotere auto huren om zo je interieur zoveel mogelijk in een keer over te brengen. Dit hoeft je niet eens per se meer geld te kosten en toch help je zo het milieu.

Elk meubel verdient een tweede kans

Vintage meubels worden steeds populairder. Tweedehands meubels kunnen daarom een net zo goed alternatief bieden voor nieuwe meubels. Bovendien kan het je heel veel geld besparen en wordt de afvalberg iets minder groot. Niet alle tweedehands meubels zijn op het eerste gezicht moeders mooiste, maar met slechts een paar kleine aanpassingen kun jij je droommeubel hebben. Indien je een mooie antieke kast spot bij een kringloop winkel, kun je deze gemakkelijk opschuren en een fris kleurtje geven. Je zou zelfs op de kast deuren een leuk behangetje kunnen plakken en je herkent het oude meubel niet meer terug.

Nieuw en houdbaar

Indien je toch besluit om ook nieuwe meubels te kopen, kijk dan goed naar de houdbaarheid. Om zo duurzaam mogelijk te wonen, wil je namelijk dat je nieuwe interieur zo lang mogelijk mee gaat. Dit kan misschien iets duurder zijn dan een meubel met een lagere houdbaarheid, maar je kunt er wel langer van genieten. Aangezien je er wel een paar jaar mee wil doen is het daarom belangrijk dat het meubel tijdloos is. Kies daarom voor een neutrale kleur die je altijd kan opleuken met accessoires. Je wilt er namelijk niet te snel op uitgekeken zijn, want goede kwaliteit of niet dan wil je toch een ander meubel.

Dit zijn slechts enkele dingen die je kunt doen om duurzamer te wonen en/of verhuizen. Houdt hierbij in je achterhoofd dat duurzaam wonen niet per se duur hoeft te zijn. Via goedkoop auto huren kun je ook een grote auto huren en minder CO2 uitstoten, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten.