Select Page

Je kunt er voor verschillende redenen voor kiezen om zonnepalen te plaatsen. Zo is het een goede investering voor de waarde van je huis. Daarnaast kun je er op de lange termijn veel geld mee besparen op je energierekening en help je het milieu er een handje mee. Wanneer je zonnepanelen wilt plaatsen is het wel zo handig om vooronderzoek te doen. Het belangrijkste is om erachter te komen of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Maar hoe zoek je nu uit of er op jouw dak zonnepanelen geplaatst kunnen worden? We vertellen het hieronder. 

Eenvoudig online 

Je kunt gemakkelijk online je dak laten checken of het geschikt is voor zonnepanelen. Dit doe je met een zonnepanelencheck. Hoe werkt dit? Nou heel eenvoudig. Je geeft je adres op en mogelijk andere relevante gegevens, zoals het stroomverbruik. Controleer voor de zekerheid nog eens of alle gegevens kloppen. Zo ja, druk dan op de inleverknop. Je krijgt direct een resultaat te zien over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak. 

Laat een expert komen 

Een scan via een website is natuurlijk niet het gehele plaatje. Het is namelijk slechts een indicatie. Misschien wijkt jouw dak wel iets af doordat er verbouwd is. Om deze reden is het altijd verstandig om een zonnepanelenexpert te laten komen. Deze kan op professionele wijze berekenen hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Daarnaast geeft de expert altijd goed advies over het gewenste resultaat van de zonnepanelen. Zo geeft de zonnepanelenexpert onder andere advies over waar je wel of juist niet zonnepalen moet plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met naar welke windrichting het dak staat. Met een expert haal je altijd het optimale uit jouw nieuwe zonnepanelen. 

Wat doe je na de check? 

Grote kans dat je bij de dakscan direct een offerte opgestuurd hebt gekregen. Dit is altijd een mooi uitgangspunt. Zorg er wel voor dat je meerdere offertes aanvraagt om te vergelijken. Houdt hierbij online reviews in de gaten. Je wilt namelijk niet dat de goedkoopste optie je uiteindelijk duur komt te staan. 

Altijd een goede keuze 

Als jij eraan denkt om zonnepanelen te plaatsen, dan is het altijd een goede keuze om een dakscan voor zonnepanelen te doen. Met een dakscan weet je namelijk precies wat voor jou de mogelijkheden zijn. Door daarbij direct een offerte op te vragen kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Wil je echt zeker van je zaak zijn? Doe dan vooral de dakscan bij een aantal verschillende partijen!