Select Page

Als je woning aan opfrissing toe is, kun je beginnen met de buitenkant. Je gevel en voordeur zijn namelijk je uithangbord. Een moderne strakke voordeur kopen is in verhouding een kleine investering die van je woning een totaal ander huis maakt.

Een moderne strakke voordeur past bij elke stijl
Je kunt bij de vernieuwing van je woning ervoor kiezen om je hele gevel een nieuwe uitstraling te geven. Soms is het reinigen van je gevel voldoende om je huis terug als nieuw te laten stralen. Je hebt dan waarschijnlijk een mooie bakstenen muur. Hierbij past je moderne strakke voordeur perfect! Maar als je ervoor kiest om je gevel te laten bekleden, dan is hier een moderne voorkeur ook ideaal. Voor de bekleding van je gevel kies je voor houten planken, metalen of kunststof platen. Ook kun je de gevel bepleisteren met sierpleister. In elk van deze gevallen zal je mooie moderne voorkeur een meerwaarde aan je woning geven.

Welke moderne voordeur kies jij?
Hout of kunststof zijn de meest voorkomende materialen voor moderne deuren. Ook aluminium met een laag kunststof bekleed wordt veel gevraagd.

Je hebt de keuze van een volledig gesloten deur tot een deur met hoofdzakelijk glas. Kies je voor een deur in één geheel of ga je voor een deur die uit strakke panelen bestaat? Denk ook aan het beslag van je deur. Bij een moderne voordeur kies je liefst geen al te opvallende scharnieren of sloten. Wat wel heel stijlvol is, is een deurklink in een contrasterend materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een grote verticale handgreep in roestvrij staal op een donkergrijze strakke voordeur. Kies gerust ook eens een kleur voor je deur. Zo creëer je een mooi contrast met je gevel.

Denk aan de lichtinval
Als je een oude woning opknapt, dan is dit hét moment om aan de lichtinval in je hal of gang te denken. Een moderne deur met heel veel glas brengt veel licht in huis. Of wanneer je huis voorzien was van een zeer grote deur, kun je nu kiezen voor een volledig gesloten deur waarrond je glaspartijen voorziet. Zo komt het licht toch in je woning binnen zonder dat je doorheen je deur kunt kijken. Als je woning wat van de weg afgelegen is, kun je makkelijk voor transparant glas kiezen. Staat je huis echter tegen de straat, dan kies je voor mat glas.