Select Page

FAQ

Het ontwerpen van een huis is geen eenvoudige taak. We hebben hier enkele vragen en antwoorden bij we bij ontwerpen van ons huis tegenkomen.

Wat kunnen we eraan doen als onze kamer niet goed voelt?

hoe we het ook proberen, soms voelt een kamer gewoon niet goed aan. We worden misschien ontmoedigd hierdoor in zo een geval. Wat wij kunnen doen is de oorzaak hiervan uitzoeken. Het kan van alles zijn, van een slechte meubelindeling tot een gebrek aan natuurlijk licht of hoogte.

Hoe lossen we een geval van een inefficiënte meubelindeling op?

In het geval van een inefficiënte meubelindeling kunnen we het meubelstuk het best herschikken. We moeten echter rekening houden met de functie van de kamer en de sfeer dat we daar willen creëren. We hebben ooit een meubel gewoon gekocht omdat het mooi was, om daarna te ontdekken dat het pijnlijk ongemakkelijk is. Ons huis moet comfortabel, uitnodigend en gezellig zijn. Wij zouden ook kunnen uitzoeken wat het beste contactpunt voor de kamer zou kunnen zijn, omdat een lay-out ongemakkelijk of onaantrekkelijk kan lijken als we niets hebben om onze aandacht te trekken of als we naar iets moeten kijken uit een slechte positie.

Wat doen we als er niet genoeg hoogte is?
Als onze ruimte niet genoeg hoogte heeft kan dit snel een probleem worden. De oorzaak kan zijn dat we te veel elementen laag in de ruimte hebben geplaats. Een oplossing zou zijn om de hoogte van onze meubelstukken en de plaatsing van elementen aan de muur af te wisselen. We zouden ook kamerhoge gordijnen kunnen gebruiken. Ze zijn ook in situaties dat we een laag plafond hebben een oplossing om het hoger te willen laten lijken.

Hoe kunnen we meer natuurlijk licht naar binnen krijgen?
Gebrek aan natuurlijk licht kan ook een probleem. We zien dat lichte en luchtige kamers altijd uitnodiger zijn comfortabeler. We kunnen een nieuw venster aan de kamer toevoegen, ramen schoonmaken kan ook een geweldig idee zijn of we kunnen heldere kleuren en spiegels proberen.

Moeten we letten op de omgeving waar we zijn?
Het is belangrijk dat wij onze ontwerpbeperkingen begrijpen. We moeten ons bekend maken met de grootte en de schaal van de kamer. Als we in de stad zijn of op het platteland, het helpt ons bij het oppikken van onze omgeving. Verder kunnen we onze keuzes verfijnen op basis van de context van onze ruimte.

Hoe personaliseren we de ruimte?
Ons huis moet weerspiegelen wie wij zijn. Als iemand ons huis binnenkomt, moeten ze weten dat het van ons is. De beste manier om dit te bereiken is door accessoires toe te voegen die onze hobby’s en interesses onthullen. Wat belangrijk is, is dat we afstand nemen van wat winkels ons vertellen om te kopen. We worden vaak aangetrokken door ideeën die trendy zijn. We zouden een wit gelakte olifantenbeeld geweldig vinden in de slaapkamer, maar zijn wij dat echt? We moeten inplaats daarvan richten op stukken die passen bij onze persoonlijke kledingstijl. Het stijlen van onze outfit verschilt niet veel van het inrichten van een kamer.

Kunnen we klassiekers toevoegen?
Door stukken toe te voegen die de tand des tijden hebben doorstaan, hebben we de vrijheid om ze te vertalen naarmate ons ontwerpstijl evolueert. Het gebruik van klassiek meubilair, prints en stoffen geven ons een basisfundament om op voort te bouwen met trendy of gepersonaliseerde accessoires en afwerkingen. Laat zeggen dat we een prachtige antieke dressoir vinden. We houden van de vorm en het gevoel van dat stuk, maar de afwerking is helemaal verkeerd. Er zijn tal van manieren waarop we een ouder meubel kunnen transformeren, door erin te investeren. We zouden een bank opnieuw kunnen beklede of kussens toevoegen. Zo hebben we eindeloze mogelijkheden als het gaat om het updaten van een tijdloos stuk.