Select Page

Nu de temperaturen oplopen zoeken we steeds vaker verkoeling in en rondom het huis. Als jij vaak verkoeling zoekt in de woonkamer, dan is een donker interieur met veel warme stoffen natuurlijk geen goede oplossing voor het warme zomerweer. Wil jij de warmte dit jaar ook in huis tegengaan? Kies dan voor een fris en zomers interieur!

 

Zitmeubels

Als het buiten extreem warm is, zit je natuurlijk het liefste in een koele zitkamer. Met een paar lichte en frisse zitmeubels doet jouw zitkamer al een stuk koeler aan. Denk niet alleen aan lichte kleuren zoals blauw of lichtgrijs, maar ook aan lichte stoffen. Ruwe stoffen doen het vaak minder goed in de zomer en leer zou ik al helemaal niet kiezen als je verkoeling zoekt.

 

Gordijnen

Donkere gordijnen houden veel licht, maar ook wel wat warmte tegen. Het nadeel is wel dat donkere gordijnen vaak erg warm aandoen. Afhankelijk van jouw eigen voorkeuren kan je kiezen voor een donkere of wat lichtere stof. Ga in ieder geval voor een dunne stof. Dit doet veel koeler aan en laat ook nog wat daglicht naar binnen, zonder dat je de gordijnen helemaal open hoeft te doen.

 

Slaapkamer

In de slaapkamer is het overdag vaak niet vol te houden. Om het ’s nachts nog enigszins leefbaar te maken zijn er vele trucjes doe je kunt proberen. Toch blijft het belangrijkste een goede aankleding van de slaapkamer. Dunne bedlinnen en een luchtig matras zijn de basis van een frisse nacht. Gebruik daarnaast niet te veel donkere kleuren, aangezien deze vaak warmte vasthouden.

 

Houdt je hoofd koel

De belangrijkste tip die wij jou kunnen geven is dat je je niet te druk moet maken. Met een druk interieur gebeurt er heel veel, waardoor je misschien sneller last krijgt van de warmte dan normaal. Zorg dus voor veel neutrale kleuren en maak het vooral niet te vol. Zo geniet jij nog net iets meer van het warme zomerweer.