Select Page

Een woninginbraak is voor velen een nachtmerrie. Vaak gaan ze er met een grote buit vandoor. Geld, elektronica, maar ook spullen met een emotionele waarde. Je moet er toch niet aan denken dat dit ineens allemaal weg is? Gelukkig kan jij, met behulp van jouw verlichting, zelf ook voldoende maatregelen nemen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Benieuwd welke?

Automatische buitenverlichting

Er zijn tegenwoordig tal van slimme verlichtingen die automatisch aan en uit gaan. Door middel van sensoren of zonne-energie is deze buitenverlichting volledig geautomatiseerd. Om inbraken tegen te gaan kan tuinverlichting met sensoren erg handig zijn. Deze hebben geen bediening nodig, waardoor deze dus ook aanspringen wanneer je niet thuis bent.

Buitenlampen met bewegingssensoren

Buitenverlichting met bewegingssensor springt aan wanneer er binnen het bereik beweging waargenomen wordt. Deze verlichting is dus niet alleen ideaal voor als je laat thuiskomt en graag licht bij de deur hebt, maar ook voor potentiële inbrekers.

Wanneer een inbreker het tuinpad oploopt wil hij natuurlijk niet graag gezien worden. Echter, als hij ineens vol in het licht komt te staan, kan hij door de schrik besluiten om toch maar de makkelijke uitweg te kiezen en te vluchten.

Buitenverlichting met dag/nacht sensor

Buitenverlichting met dag//nacht sensor is vooral bedoeld om de indruk te wekken dat er mensen thuis zijn, ook wanneer dat niet het geval is. Deze verlichting springt aan wanneer het buiten donker wordt, en wekt zo de indruk dat iemand in huis de buitenverlichting heeft aangedaan.

Binnenverlichting

Automatische buitenverlichting is natuurlijk ideaal, maar dit zal op de lange termijn ook zijn effect verliezen. Als er binnen namelijk geen licht brandt, wordt het wel heel snel verdacht bij inbrekers. Zorg dus ook dat er binnenshuis verlichting brandt. Laat een aantal wandlampen branden of zorg voor groot licht met een staande lamp in de hoek van de kamer.

Tip: Met een tijdschakelaar zet jij jouw binnenverlichting aan en uit op een zelfgekozen tijdstip. Zelfs als je niet thuis bent!

Maak gebruik van ledverlichting

Verlichting aan laten staan kan hoog uiteindelijk onnodig hoge kosten veroorzaken. Zorg dus dat je ledverlichting gebruikt. Dit bespaart energie en zorgt er dus voor dat jij langer van een veilig huis kunt genieten!