Select Page

Een centrale verwarming is fijn, maar door de wisselende energieprijzen wordt het ook steeds duurder. Veel mensen gaan daarom op zoek naar een alternatief zoals een houtkachel, pelletkachel of gashaard. Een hout- of pelletkachel wint aan populariteit. Niet vreemd, want zo’n knapperend haardvuurtje in huis is erg gezellig. Maar waarom zou je voor een houtkachel moeten kiezen? In dit artikel geven wij je een aantal argumenten.

 

1.Een houtkachel geeft veel warmte.

Een houtkachel is erg haard open is en er veel warmte via de schoorsteen verloren gaat. Gezellig. Zo’n sfeervol vlammenspel is mooi om naar te kijken, maar een houtkachel geeft ook erg veel warmte af. Het rendement is bij een houtkachel hoger dan bij een open haard. Dit komt doordat een open

2.Hout is een goedkope brandstof.

Hout is niet duur in aanschaf. Bovendien verbruikt een houtkachel minder hout dan een openhaard. Je kunt kant-en-klare houtblokken kopen, maar als je het zelf klieft en in stukken hakt is het nog voordeliger. Zorg wel voor hout zonder verf of lijmresten.

3.Houtkachels bieden een hoog rendement!

Houtkachels kunnen over het algemeen een rendement van 75% halen, specksteenkachels halen zelfs de 90%. Het dienen wel moderne houtkachels te zijn. Houdt goed in de gaten wat voor energielabel de houtkachel heeft. Hier kunnen ze in de toekomst naar vragen.

4.Mooi design

Naast dat een houtkachel een gezellig vlammenspel biedt, zijn ze vaak erg mooi om te zien. Het zijn vaak echte eye-catchers. Je hebt ze in diverse modellen, dus er is voor ieders smaak wel iets te vinden. Het fleurt je inrichting zelfs op.

  1. Dubbele functie

Er zijn zelfs houtkachels die over een ingebouwde oven beschikken. Tevens zijn er waar je thee of soep mee kunt opwarmen. Je haalt dus dubbel rendement. Je warmt je huis op en je kunt je eten en drinken verwarmen.

  1. Zelfvoorzienend

Doordat jij zelf voor je hout zorgt ben je niet afhankelijk van de gastoevoer. Wel zo handig, mocht er iets gebeuren, dan heb je altijd de voorziening bij de hand om je huis te verwarmen.