Select Page

Iedereen heeft wel een hoekje in huis waar eigenlijk geen gezelligheid in te krijgen is. Het is er donker, er staat vaak niet veel en je weet vaak ook niet wat je er nou precies mee moet. Je kunt er een plan neerzetten, of misschien toch een kastje. Maar dan blijft het nog steeds een donker hoekje. Met de juiste verlichting heb jij dit probleem gauw opgelost. In dit blog gaan wij jou helpen om dat saaie en donkere hoekje op een simpele manier op te leuken.

Staande verlichting

Staande lampen zijn er in vele verschillende soorten en maten, waardoor er dus altijd wel iets voor jou tussen zit. Met een staande lamp vul je in één keer een hele hoek, en zorg je ook nog eens voor een grote lichtbron die soms wel sterk genoeg is om een hele kamer te verlichten. Om een staande lamp ook functioneel te maken kan je deze bijvoorbeeld vlak bij een stoel of bank plaatsen, zodat je deze lamp bijvoorbeeld kan gebruiken als leeslamp.

Tafel- en bureaulampen

Ik hoor je al denken; hoe kan een bureaulamp nou een hele hoek opvullen als deze niet zo groot is. Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Je kunt tafel- en bureaulampen namelijk heel goed combineren met een toffe bijzettafel. Met een klein plantje erbij breng je direct wat leven in de hoek en zorg je ervoor dat de hele kamer direct wat frisser oogt.

Wandlampen

Met een kleine wandlamp kan jij dat ene donkere hoekje ook oplichten, maar helaas niet opvullen. Een toffe wandlamp kan je daarom wel combineren met een plant of kastje. Zo vul je de hoek met de plant of kast, terwijl je de wandlamp gebruikt voor verlichting.

Het voordeel van een staande lamp of een bureaulamp is dat deze zowel als opvulling als verlichting dient. Zo sla je als het ware twee vliegen in één klap!