Select Page

Ben jij iemand die van een knallend interieur houdt? Dan moet je misschien even wennen aan de volgende trend. Namelijk, lichte tinten in de woonkamer. Misschien klinkt het jou saai in de oren, maar dat is het zeker niet! In deze blog leg ik jou uit waarom jij deze nude look niet uit moet sluiten als je jouw woonkamer een make-over wilt geven.

 

Speel met licht

Het aanbrengen van een donkere kleur in een kleine woonkamer, zorgt er al gauw voor dat die kleur gaat overheersen. Ook werkt het optisch een stuk minder goed dan het gebruik van lichte kleuren. Een lichte kleur laat de ruimte namelijk automatisch groter en lichter lijken. Ook wanneer je geen ramen in bijvoorbeeld je slaapkamer hebt, zijn lichte kleuren een goede manier om het te laten lijken alsof er meer licht in de kamer valt. Daarnaast zijn deze tinten eenvoudig te combineren. Bijvoorbeeld met het behang, vloer- of wandtegels in de woonkamer.

 

Pastel- en poedertinten
Hoe verwerk je dan vervolgens die lichte tinten in huis? Met wit uiteraard, maar dat snap jij. Kies er daarnaast voor om wat andere zachte kleuren te gebruiken om jouw woonkamer die lichte uitstraling te geven. Je kunt hiervoor gebruik maken van poedertinten. Lichtroze geven jouw interieur een zoet en liefelijk geheel. Ook kun je daarin nog spelen met de intensiteit van de kleur. Door het ene kussen een iets donkerdere kleur te geven en een andere vorm, houd je het speels. Ook kun je bijvoorbeeld

Rust en ruimte

 

 

 

Met deze lichte kleuren creëer je een opgeruimde en cleane uitstraling in jouw woonkamer. En overzichtelijkheid in huis zorgt ervoor dat het ook in je hoofd goed te overzien is. Het geeft een waar gevoel van rust en ruimte. Uiteraard hoef je deze kleuren niet te beperken tot slechts de woonkamer. Met lichte tinten en bijvoorbeeld lichte toilettegels kun je een kleine ruimte als de wc er ook ruimer en lichter uit laten zien.