Select Page

Van de vloer tot het plafond is tegelwerk een optie voor elke badkamer. Het beste aan tegels is dat ze waterdicht zijn en gemakkelijk te reinigen. Om ervoor te zorgen dat de tegel effectief is op het plafond van je badkamer moet je gebruik maken van waterdichte plafondplaten om de voegen af te dichten. Je kunt ook de hele badkamer betegelen, van verlaagd plafond tot aan de vloer, om het een industriële uitstraling te geven. Maar het is erg veel werk.

Plafond bekleding

Dit is waarschijnlijk geen woord dat je vaak hoort in de ontwerpwereld als je geen woningbouwer of interieurontwerper bent. Plafond bekleding is een waterdicht materiaal dat meestal bestaat uit Pvc. Het is eenvoudig te installeren en gaat een hele tijd mee. Omdat de plafondplaten in een badkamer ook vocht ontvangt door middel van verdamping, is een materiaal dat waterbestendig is aan het plafond van uw badkamer erg belangrijk.

Verf of lak

Als je geen tegenstander bent van onderhoud en meer uitstapjes naar de doe-het-zelf winkel, kan het schilderen van een badkamerplafond ook werken. Het is niet duur en vereist weinig gereedschap. Je moet er wel voor zorgen dat je duurzame verf inkoopt. Het water en de stoom van de douche zal een geschilderde badkamer plafond weinig goed doen. Je zou in een mum van tijd schimmel en meeldauw kunnen hebben.

Vochtwerende plafondplaten

Vochtwerende plafondplaten, de beste optie voor het plafond van de badkamer. Het is belangrijk dat je goed zoekt, naar een waterbestendige gipsplaat voor het plafond van de badkamer, vanwege het water en de stoom die constant in de lucht verdampt. Je kunt de gipsplaat ook schilderen met een waterbestendige lak om het een mooier afgewerkt aanzien te geven.

Gedecoreerde vochtwerende plafondplaten

Als je iets wilt met unieke ontwerpen, dan kunnen gedecoreerde plafondplaten een oplossing zijn. Wat deze vochtwerende plafonplaten zo geweldig maakt voor een badkamerplafond, is dat ze gemakkelijk af te vegen en te reinigen zijn en dat ze bestand zijn tegen vlekken. Je hebt geen last van opstijgende dampen. Deze plafondplaten kunnen worden geleverd in verschillende kunststof materialen.

Het verbouwen van een badkamer is geen sinecure. Maar met wat kennis van zaken, en een paar tips is alles mogelijk.

Begin met het resultaat in gedachten

Deze tip geldt voor ieder soort verbouwing in je huis. Zorg er voor dat je visie voor het eindresultaat duidelijk is. Als je weet welke stijl badkamer je wilt hebben, kun je de juiste materialen kiezen.

Raadpleeg een expert

Vraag een expert om je een schatting te geven van hoe en wat je moet doen en hoeveel het gaat kosten. Beter tevoren een expert betalen voor zijn tijd en onderzoek, dan later met de brokken blijven zitten.

Wees niet te zuinig

Het duidelijk dat je geld wilt besparen op de renovatie van het plafond. De waarheid is, als er één plek is waar je iets meer moet uitgeven, dan is het wel de badkamer. Goedkopere materialen kan betekenen dat ze in de zeer nabije toekomst moeten worden vervangen, wat alleen maar meer geld zal kosten.

Bron: Agnes