Select Page

Woont u in een oud huis waar nog houten balken zijn gebruikt tijdens de bouw? Dan kan het raadzaam zijn om te denken aan een renovatievloer. Een vloer van dit type is een beton schuimen vloer die de oude vloer in het huis vervangt. Dit kan op de begane grond zijn, maar ook op de zolder. Bij oude huizen wordt vaak lange tijd niet gekeken naar de kwaliteit van de draagbalken. Vaak omdat ze moeilijk te vinden en te bereiken zijn. In hele oude huizen zit er meestal ook nog een verlaagd plafond onder dat met prachtige, sierlijk stukwerk is afgesmeerd. Daar gaat men niet zomaar in boren. Toch is het heel belangrijk om elke tien tot twintig jaar goed te checken of de draagbalken nog wel genoeg vermogen hebben om een gehele verdieping te dragen. De beste en makkelijkste manier om dit te doen is door na die twintig jaar de vloer te laten vervangen door een renovatievloer.

Wat is een renovatievloer?

Een vloer is een hele stevige, doch lichte vloer die gemakkelijk gestort kan worden en hierbij niet enkel uw oude vloer vervangt, maar ook vele malen beter isoleert. Daarnaast is het bij een renovatievloer ook mogelijk om vloerverwarming aan te brengen, zodat u ’s winters een heerlijk warme vloer heeft. Een renovatievloer kan gemakkelijk worden afgetopt met een leefvloer naar keuze. Denk hierbij aan een houten vloer, laminaat of tapijt. Ook is de toplaag van de renovloer zelf al geschikt als leefvloer. Deze kan gemakkelijk geschilderd worden, maar kan ook grijs gehouden worden. Dit hangt helemaal af van uw wensen. Het grote voordeel van een renovatievloer is dat u aan het einde geen verschil zult zien met de oude vloer, maar het wel zult merken!

Wanneer kies ik voor een renovatievloer?

Wanneer u in een oud huis woont, dat nog helemaal uit die krakende houten vloeren bestaat is de kans groot dat de draagbalken zwak worden. Zoals we bovenaan in dit artikel al stelden, kan het lastig zijn om deze ondervloeren en balken bloot te leggen en te onderzoeken. Vooral als u van plan bent om diezelfde vloer vervolgens weer terug te leggen. Daarom kan het een hele goede zet en investering zijn om expert te vragen uw vloer te bekijken. Een expert op het gebied van vloeren zal u namelijk snel en gemakkelijk kunnen adviseren of het nodig is om een vloer te laten storten. Een expert hoeft over het algemeen niet onder de vloer te zijn om in te kunnen schatten wat voor u de beste optie zal zijn.

Ook kun u voor een renovatievloer kiezen wanneer u gewoon graag van uw houten vloeren af wilt en deze vloeren goed geïsoleerd wilt hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat uw energierekeningen enorm zullen dalen en daarnaast zorgt de vloerverwarming ervoor dat u ’s winters warme voeten houdt als u door het huis wandelt. Een goede renovatievloer kan binnen enkele dagen gelegd worden door een professioneel team en hoeft zeker niet duur te zijn. Doordat er gebruik wordt gemaakt van schuimbeton, kan er snel worden gestort. Neem vandaag nog contact met de renovatie specialisten van Toprenovloer.nl.