Select Page

Wanneer de zomer en het voorjaar er aan komen, wil je natuurlijk lekker de ramen en deuren open kunnen zetten. Een lekker fris briesje zorgt er voor dat we lekker kunnen afkoelen en de lekkere geur die van buiten komt, willen we natuurlijk niet missen. De bloemen en bomen staan weer in bloei en zorgen ervoor dat alles lekker ruikt om ons heen. Toch zit er ook een nadeel aan het openzetten van de ramen en deuren. Er kan namelijk van alles meekomen met die lekkere frisse wind. We hebben het dan natuurlijk over insecten en spinnen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor het tegenhouden van de spinnen en insecten.

 

Een hor

Je kan het bijvoorbeeld oplossen met een hor. Een hor is een systeem wat je kan plaatsen tegen een deur of een raam. Wanneer je dan de deur of het raam openzet, zit er nog een ander materiaal achter waar beestjes en andere narigheden niet zomaar door kunnen komen. Een hor wordt in de meeste gevallen gemaakt van een soort gaas. Dit gaas houdt dus tegen dat insecten en spinnen binnen kunnen komen, maar zorgt er wel voor dat er zuurstof en lucht naar binnen kan komen. Je hebt dan dus alle voordelen van dat lekkere briesje overdag, maar niet de nadelen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de avond. Vervelende ongedierte zoals muggen proberen natuurlijk altijd binnen te komen wanneer we liggen te slapen. Door een hor voor de deur of het raam te plaatsen kun je muggen ook tegen houden.

 

Rolhor voor een deur

Een hor is in een hoop verschillende soorten en maten te verkrijgen. Allereerst in verschillende soorten materiaal en met verschillende systemen om de hor op te hangen. Een hoop ramen en deuren zijn natuurlijk verschillend in maat en daarmee is het ook logisch dat een hor in verschillende maten gemaakt wordt. Voor een deur is dat ook zo al is er voor een deur ook een andere makkelijke oplossing. Je kan aan de deur namelijk een rolhor maken. Een deur rolhor is een hor die je naar beneden laat rollen zodat deze precies dezelfde maat heeft als de deur. Natuurlijk moet hij qua breedte ook hetzelfde zijn, maar de lengte hoef je dan in ieder geval niet naar te kijken. De rolhor is dus een makkelijk systeem wanneer je een hor aan de deur wil laten maken. Deze is makkelijk te monteren en ideaal in gebruik.

 

Tot slot

Mocht je dus op zoek zijn naar een ideale oplossing om muggen, wespen en andere nare insecten tegen te houden? Dan is een hor een ideale oplossing. De hor zorgt er voor dat alle ongedierte buiten blijft, maar je alsnog lekker kan genieten van een lekker briesjes wanneer je de ramen en deuren open zet. Een hor is in een hoop verschillende afmetingen te krijgen waaronder dus ook een rolhor. Dit is een hor die je kan rollen zodat deze de goede lengte heeft van de deur waar je hem plaatst.