Select Page

De eettafel vormt vaak het centrale punt in huis. Het hele gezin komt er samen om te eten, als er vrienden over de vloer komen wordt er lang aan de eettafel gezeten en vaak vormt het ook het startpunt van een leuk avondje uit. Kortom, de eettafel wordt veel gebruikt. Dan moet het er natuurlijk wel stijlvol uitzien en, misschien nog belangrijker, je moet er ook goed kunnen zitten.

De laatste jaren zien we steeds vaker banken in plaats van stoelen bij de eetkamertafel. Tafels bieden plaats aan maar mensen en zijn vaak volledig te verbergen onder de eettafel. Aan de andere kant bieden stoelen vaak weer meer zitcomfort en kan je deze beter verdelen dan een bank. Moeilijk, moeilijk… Maar wie zegt dat je moet kiezen? Waarom niet allebei? Het zal je verbazen wat voor leuk effect deze speelse combinatie geeft!

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn er in vele soorten en maten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een hoge of lage eetkamerstoel, een stoel met of zonder armleuningen of een schuif- of draaistoel. Afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare ruimte kan je bepalen welke stoelen het beste bij jouw tafel passen.

Eetkamerbanken

Eetkamerbanken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Je ziet ze steeds vaker terug en komen ook in steeds meer verschillende uitvoeringen. Zo heb je tegenwoordig banken met een comfortabele rugleuning of banken met enkel een zitvlak die makkelijk onder tafel geschoven kunnen worden.

Eetkamerstoelen en -tafel combineren

Eetkamerbanken en eetkamerstoelen kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om aan de ene kant van de tafel een eetkamerbank te plaatsen, terwijl je aan de andere kant meerdere stoelen neerzet.

Wil je helemaal een speels effect creëren? Kies dan voor variatie in de stoelen door bijvoorbeeld verschillende stijlen of kleuren te combineren. Zo maak je van elke avond aan de eettafel een feestje!