Select Page

Het schilderen van ons plafond kan een dramatisch effect hebben op het uiterlijk van een kamer. Dit zijn praktische tips voor de ervaren doe het zelf voor het schilderen van het plafond.

Gebruik een vlekblokkeringsgrondlaag om onvolkomenheden te bedekken
Lekken in het dak, overlopende gootstenen, tabaksrook en grote vervuiling kunnen allemaal lelijke plafondvlekken of smerigheid achterlaten die onmogelijk te verbergen zijn met gewone oude verf. We kunnen de vlekken bedekken met een laag of vlekken remmende grondverf. De traditionele favoriet is wit gepigmenteerde schellak. We kunnen spuitbussen of gepigmenteerde schellak kopen, maar meestal is het makkelijker om het op te poetsen. Vergeet niet om wat ammoniak of gedenatureerde alcohol te gebruiken om je penseel te reinigen. Als je schildert boven een plafond dat geel is van rook, rol je een jas of schellak over het hele plafond voordat je met latex schildert.

Kies kwaliteit verf
Bij het verven met slechte kwaliteit zijn meer lagen nodig, in plaats van slechts 2 lagen verf van hoge kwaliteit. Gebruik verf met niet alleen een uitstekende dekking, maar die ook niet giftig is en geen vluchtige organische stoffen bevatten. Vluchtige organische stoffen zijn die vervelende chemicaliën die allebei slecht zijn voor je lichaam en die verf doen stinken. Ze verbranden tijdens het verven en vervolgens tot 5 jaar daarna, lang nadat de nieuwe verflucht is verdwenen. Vluchtige organische stoffen zijn de reden waarom zwangere vrouwen en kinderen niet aanwezig zouden moeten zijn tijdens het schilderen en we moeten altijd in een geventileerde ruimte schilderen, tenzij we een niet-toxische, nul VOC-verf gebruiken. Dit heeft het bijkomende voordeel dat we kunnen schilderen in de herfst en de winter.

Voorbereiding
Bij het schilderen van een plafond zullen er druppels en plonzen zijn, maar het schilderen van een popcornplafond zal aanzienlijk meer spatten produceren en wat puin regenen. De benodigde maskermaterialen zijn maskerende tape, maskeerpapier en lichtgewicht plastic. Verwijder zoveel mogelijk meubels en bedek alles wat overblijft. Het schilderen van dit type plafond is gemakkelijker als de ruimte leeg is. Bedek de vloeren met hangdoeken en eventuele overgebleven meubels met lichtgewicht plastic. Plus, verwijder de verlichtingsarmaturen of wikkel ze volledig in met maskeerpapier en tape. We hebben twee keuzes met betrekking tot verfmaskering, spuiten of rollen. Beide methoden zullen enigszins verschillende benaderingen nodig hebben. Sproeien vereist volledige strakke maskering, terwijl de maskering losser kan zijn bij het rollen.

Het gebruik van een luchtledig spuittoestel is niet erg moeilijk
Op een akoestisch plafond zullen geen goof-ups te zien zijn. Twee verflagen leveren de beste resultaten op. Het verdunnen van de verf is nodig voor het beste spuitpatroon. Verdunnen is afhankelijk van het merk en het type verf dat we gebruiken. Het kiezen van een spuittip is afhankelijk van het type verf, de mate van verdunning en de grootte van de luchtledige-sproeipomp.

Veren uit de verf waar u geen natte rand kunt houden
We kunnen grote oppervlakken zoals plafonds, extra hoge muren of trappenhuizen niet in enkele, ononderbroken slagen bedekken, dus de beste manier om lap tekens op deze gebieden te minimaliseren, is door de verf langs de randen uit te vegen die we niet nat kunnen houden. De dunnere, gevederde verflaag zal de opeenhoping voorkomen die het rond teken veroorzaakt.
Als we een groot gedeelte willen beschilderen zonder rondspatten achter te laten, rollen we de bijna droge rol in verschillende richtingen langs de droge rand, waarbij we de verf wegschrobben. Na het voltooien van de volledige lengte van de muur of het plafond, gaan we naar de volgende sectie en schilderen we over de gevederde randen. Breng de verf in de tegenovergestelde richting aan voor de tweede laag. Deze kriskras verf applicatie vermindert scherp lap tekens.