Select Page

Zoals de naam al aangeeft, is de woonkamer gemakkelijk een van de belangrijkste kamers in onze huizen. Tegelijkertijd moeten woonkamers een van de meest veelzijdige ruimtes in uw huis zijn. Ze nemen een aantal verschillende rollen aan waardoor de inrichting precies een uitdaging wordt. Voor sommigen van ons is de woonkamer nog steeds een meer formele ruimte die primair is gereserveerd voor het ontvangen van gasten; voor anderen is het een heel ongedwongen ruimte. Hier komen we na een lange dag terug om te rusten en te ontspannen of om uren te spenderen tijdens een lang weekend met recreatieve activiteiten zoals tv kijken en lezen. Om onze woonkamer het beste te maken, kunnen we naar de volgende tips kijken over het inrichten van de woonkamer.

Kies een kleurenpalet
Kleur zal de toon zetten voor onze kamer. Een overwegend blauwe en groene kamer zal een kalmerend effect hebben, terwijl levendige kleuren (rood, geel, oranje) worden geactiveerd. Een neutrale ruimte met wit, bruin en grijs is het perfecte canvas voor heldere, krachtige accenten.

Gebruik schenkbladen en kleurrijke kommen
We kunnen tray en kleurrijke kommen gebruiken om assortimenten te ordenen. Voor een beetje glans, kunnen we een flonkerend gouden schenkblad toevoegen aan onze tafels in de woonkamers. Plaats bovenop de schuifbak een prachtige kaars en een kleine kom kleurrijke stenen. Het plaatsen van een bloemstuk en levende planten zijn ook goed voor het inrichten van onze woonkamer. Er zijn talloze makkelijk te onderhouden plantjes die we in ons huis kunnen plaatsen en lang mee gaan als ze op de juiste manier worden beheert en water krijgen. Zo niet kunnen we dan andere werkelijke onderdelen gebruiken.

Maak een inventaris op
We moeten een stap terug doen en kijken naar onze bestaande meubels en inrichting. Om ruimte te maken, kunnen wij meubels die beschadigd, verouderd, te groot, te klein zijn of die we gewoon niet meer leuk vinden verwijderen. Als het een familiestuk is of een stuk dat we willen houden, past dat niet in de woonkamer, geven we het een nieuwe plek ergens anders in ons huis.

Woonkamerverlichting heeft een tweeledig doel
Woonkamerverlichting werken als een lichtbron, maar ook als decoratief accessoire. Het is belangrijk om een verscheidenheid aan verlichting te hebben die niet alleen geschikt zijn voor alle gebeurtenissen die zich daar afspelen, maar die er ook geweldig uitzien in de ruimte.

Woonkamer karpetten
Het tapijt van de kamer is niet zo populair als vroeger. Tegenwoordig wordt het verhandeld in ruil voor karpetten, vooral in de woonkamer. Karpetten zien er geweldig uit en zijn vaak praktischer dan kamerbreed.

Groot meubilair toevoegen
Dit is een veelgemaakte fout die wij als huiseigenaren maken – te veel kleine, magere stukken op een plaats. Een kamer met uitgestrekte armstoelen en te veel kleine dingetjes zorgen ervoor dat de ruimte slordig wordt. Anders dan dat kunnen we de kamer gemengd maken. We kunnen een aanzienlijke bank en twee slanke armstoelen met aantrekkelijke in hout gesneden benen hebben. Zelfs de geringste woonkamers hebben een aanzienlijk stuk zoals een kast. Een menging van aanzienlijke en geringe accessoires is de manier tot een geslaagde inrichting van onze woonkamer.

Versier met spiegels
Om kleine plaatsen groter te laten lijken kunnen we strategisch spiegels plaatsen. Een van de meest voorkomende ideeën voor kleine huiskamers is om een grote spiegel op een centrale locatie op te hangen om een brandpunt te creëren. Om het licht te reflecteren en een leuke sfeer toe te voegen, plaatsten we het achter een lichtbron zoals een kaars of hanglamp. Indien mogelijk kunnen we een spiegel tegenover ons raam plaatsen, zodat deze het uitzicht weerspiegelt en de illusie geeft van een ander venster.