Select Page

Werk je veel achter de computer, op kantoor of thuis? Dan is het erg belangrijk om te zorgen voor een goede werkhouding, om je spieren zo min mogelijk te belasten. Essentieel voor een gezond werkleven is het aanschaffen van een ergonomisch verstelbaar bureau. Ergonomisch werken betekent dat je een goede zithouding hebt achter je bureau. Hierbij is de hoogte van het bureau erg belangrijk, maar zeker ook de bureaustoel zelf. Investeren in een ergonomische plek is dus verstandig. Op deze manier kun je klachten aan je nek, rug of andere ledematen voorkomen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten verstelbare bureaus en andere ergonomische items. 

In hoogte verstelbare bureaus 

Met een in hoogte verstelbaar bureau van Office Interior ben je zeer flexibel in je werkhouding. Met een hoog laag bureau kun je het bureau precies op de juiste hoogte instellen. Deze verstelbare bureaus zijn er in verschillende stijlen en afmetingen, zodat het precies in je juiste ruimte en interieur past, zowel op kantoor als thuis.  Er zijn twee soorten verstelbare bureaus: elektrische en handmatige. Handmatige verstelbare bureaus zijn te verstellen met behulp van een handslinger. Een elektrisch verstelbaar bureau verstelt de hoogte van het bureau met behulp van een drukknop. 

Een sta bureau 

Een zit sta bureau voor comfort heeft verschillende voordelen voor je houding, en voor je gezondheid in het algemeen. Doordat je kunt staan achter je bureau, zorg je voor een goede ergonomische houding. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Daarnaast zorgt regelmatig staan ook voor een betere bloedcirculatie, wat voor een frisser en fitter gevoel zorgt. Een sta bureau zorgt er ook voor dat je minder uren achter je bureau zit, wat kan leiden tot verschillende ziektes zoals obesitas en diabetes. Met een sta bureau leg je de focus op een actiever (werk) leven.  Ten slotte kan het sta bureau een positief effect hebben op je concentratie, productiviteit maar ook je creativiteit. 

Kantelbaar werkblad

Een kantelbaar werkblad is een ideaal bureau voor tekenaars of kunstenaars, die veel op het werkblad werken. Niet alleen is een kantelbaar werkblad handig voor tekenen en schilderen, ook heeft het een positief effect op je werkhouding. Een kantelbaar werkblad kan namelijk ook in de hoogte versteld worden, wat nek en rugklachten kan voorkomen tijdens het werken. 

Ergonomische bureau accessoires

Een goed ergonomisch bureau is zeer belangrijk voor het houden van een gezonde werkhouding. Het is echter ook zeer belangrijk om een goede bureaustoel aan te schaffen, die ook in hoogte verstelbaar is. Andere manieren om bij te dragen aan het behoud van een goede werkhouding, is het gebruik van een ergonomische muis. Een ergonomische muis zorgt ervoor dat je polsen, handen en armen op de juiste manier wordt gebruikt, en zo niet worden overbelast en tot klachten leiden. Ten slotte is het aan te raden om tijdens het werken ook, ondanks alle ergonomische hulpmiddelen, regelmatig een pauze in te lassen om je spieren wat rust te geven en eventueel te stretchen. Dit leidt tot een gezondere en duurzamere werkhouding voor een gezond werkleven.