Select PageEen van de in het meest oog springende interieur trends van de afgelopen jaren zijn Marokkaanse woonaccessoires. We hebben natuurlijk een grote Marokkaanse gemeenschap in Nederland, en zodoende kom je in contact met andere stijlen en preferenties, niet alleen qua eten bijv. maar ook op het vlak van interieur. Een Marokkaanse interieur is natuurlijk veel kleurrijker t.o.v. van typisch Nederlandse inrichting. Voor velen is de Marokkaanse esthetiek te prefereren omdat het veel meer sfeer te weeg brengt. Enfin, we willen je met dit artikel niet overtuigen om je hele woonkamer compleet op Marokkaanse wijze in te richten, maar in principe kan iedereen een vleugje Marokko in huis halen met twee simpele aankopen.

Marokkaanse verlichting

Met name de Marokkaanse lampen zijn wereldberoemd om de magische sfeer die zij kunnen creëren. Ook in naburige landen zoals Engeland en Duitsland winnen de Marokkaanse lampen enorm aan populariteit om deze reden. Marokkaanse lampen heb je in alle soorten, types en maten. Wellicht heb je geen ruimte of mogelijkheid in de kamer voor een prominente hanglamp. In dat geval kun je kiezen voor een staande lamp. Ook een wandlamp is een mogelijkheid.

Aanbevolen: ghalia.nl/oosterse-plafondlamp

Beni Ouarain tapijten

Ook wel bekend als Berber tapijten. Dit zijn tapijten die vervaardigd worden in de Marokkaanse berg dorpjes rondom de Atlas en de Sahara. Dit zijn handgemaakte kleden. Niet zomaar een vloerkleed dus. De ontwerpen zijn uitermate kleurrijk maar ook weer niet te afleidend of overdadig. Eigenlijk passen deze daarom wel in ieder interieur.

Tip: ghalia.nl/berber-tapijten

Overige opties

Daarmee hebben we de twee belangrijkste Marokkaanse woonaccessoires behandeld. Andere opties die je zou kunnen overwegen indien je de smaak te pakken hebt zijn bijvoorbeeld Marokkaanse dienbladen, kaarsenhouders of zelfs een heuse decoratieve waterpijp. Waterpijpen dienen niet alleen om mee te roken, maar kunnen op zichzelf ook een fraaie woonaccessoire vormen. Enfin, de mogelijkheden zijn eindeloos.