Select Page

Ben je dol op katten? Dan heb je er zelf mogelijk ook wel eentje. In dat geval ben je natuurlijk hartstikke gek op het beestje. Een kat geniet volop van alle aandacht die jij hem geeft. Helaas ben je niet altijd in staat om het diertje aandacht te geven. Zo ben je overdag waarschijnlijk van huis omdat je moet werken. Durf je het niet aan om jouw kat ongezien naar buiten te laten gaan? Dan loopt het beestje de hele dag binnen. Een kat kan zich hier behoorlijk gaan vervelen. Hij gaat in dat geval dingen zoeken om zich te vermaken. Het beestje kan onder andere aan jouw meubels gaan krabben. Deze kunnen hierdoor flink beschadigen. Gebeurt dit de laatste tijd steeds vaker? Koop dan een krabpaal. Wij vertellen je in deze tekst wat de voordelen van krabpalen zijn.

Wat is een krabpaal eigenlijk?
Een krabpaal is in feite niets anders dan een stuk speelgoed voor jouw kat. Er is echter wel een verschil met het normale speelgoed, want een krabpaal is aanzienlijk groter. Het speelgoed bestaat soms uit één paal, maar je kunt tegenwoordig ook voor een krabpaal met meerdere palen kiezen. De palen van dit speelgoed zijn vaak bekleed met tapijt. We kennen echter ook krabpalen die omwikkeld zijn met touw. Het grootste voordeel van een krabpaal is dat jouw kat zich hier volledig op kan storten. Het is immers niet erg wanneer de paal beschadigd raakt. Hier is hij immers voor bedoeld. Met een krabpaal wordt de kans op schade aan jouw meubels ook nog een stuk kleiner. Een kat richt zich namelijk sneller tot een krabpaal dan tot meubels.

De nagels van jouw kat blijven kort
Met behulp van een krabpaal bescherm je jouw meubels dus tegen de krabdrang van jouw kat(ten). Waarom een kat eigenlijk zoveel krabt? Om zich te ontdoen van loszittende stukjes van zijn nagels. Deze krabt het beestje er zo namelijk af. Ook zorgt een kat ervoor dat zijn nagels scherp blijven door regelmatig aan voorwerpen te krabben. Een tweede voordeel van krabpalen is dus dat katten zelf hun nagels bij kunnen houden. Als eigenaar van het beestje hoef jij je hier dus geen zorgen over te maken. Door een krabpaal te kopen, kan een kat zich hierop botvieren. Jouw meubels blijven zodoende bespaard van krabsporen.

Jouw kat heeft zijn eigen plekje
Je kunt vandaag de dag kiezen uit talloze variaties van krabpalen. Er zijn simpele palen op een voetstuk, maar we kennen ook krabpalen met planken op verschillende hoogtes. Menig krabpaal heeft tegenwoordig ook één of meerdere huisjes. Hierdoor kan een kat een krabpaal ook als plek gebruiken om te slapen of uit te rusten. Krabpalen zorgen er dus voor dat een kat echt zijn eigen plekje heeft in jouw huis. Dit brengt ons direct bij het derde voordeel van deze palen. Een kat beschouwt een krabpaal al snel als zijn territorium. Dit uit zich in het feit dat het beestje eraan gaat krabben. Door het krabben ontstaan er krabsporen. Daarnaast geven de kliertjes tussen de nagels een geur af aan de paal. Hiermee markeert een kat een krabpaal als zijn territorium.

Ben je eigenaar van een kat en vond je deze informatie nuttig? Dan kun je vast en zeker ook wel wat met deze weetjes over poezen!