Select Page

Binnendeuren zelf schilderen is geen hogere wiskunde, maar vraagt wel de nodige voorbereiding en aandacht. Vaak is één keer schilderen ook niet voldoende, een tweede of zelfs derde laag aanbrengen is bijna vanzelfsprekend. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Er gaat dan ook best wat tijd overheen om binnendeuren te schilderen. Geduldig afwachten zal hiervoor beloond worden. Wat je precies nodig hebt om binnendeuren te schilderen lees je in onderstaand blog.

Het begint met de juiste voorbereiding

Zonder goede voorbereiding kan het schilderen niet van start gaan. Dek daarom de vloer af met folie en doet dit eventueel ook voor meubels indien deze in de ruimte staan. Plak vervolgens de omringende oppervlaktes af met schilderstape. Zo voorkom je dat er lak op ongewenste plekken terechtkomt. Voordat je kunt gaan lakken zal eerst de oude verflaag eraf geschuurd moeten worden of in zijn geheel moeten worden verwijderd. Pas daarna kan de deur in de grondverf gezet worden. Dit is de eerste laag die ervoor zorgt dat de lak later goed blijft zitten. Als de grondverf gedroogd is dan is het raadzaam om de deur nog een keer licht te schuren met een schuurpapiertje en schoon te maken met een vochtige doek. Controleer altijd op de verpakking van de grondverf wat de droogtijd bedraagt. Wij raden het aan nooit eerder door te gaan met schilderen dan vermeld. Bovendien raden wij het af het droogproces te versnellen.

De materialen

De juiste materialen, laksysteem en voorbehandeling dragen bij aan een mooi strak eindresultaat. Naast afdekfolie, schilderstape, schuurpapier en grondverf in de voorbereidende fase heb je binnenlak, roerhoutjes, kwasten en rolletjes nodig voor het daadwerkelijk lakken zelf. Maak altijd gebruik van professionele binnenlak voor het beste resultaat. Het merk Caparol heeft een ruim assortiment aan binnenlak die de voorkeur krijgen van veel professionals, maar ook doe-het-zelvers. Binnenlak voor deuren komt in vele soorten en kleuren en kan op diverse ondergronden aangebracht worden. Zo kun je kiezen uit binnenlak in hoogglans, mat of een dekking daar tussenin. Een goed gedekte deur beschermt deze namelijk tegen oneffenheden en eventuele beschadigingen.

Tips voor binnenlak

Wanneer je een binnendeur gaat schilderen is het handig om altijd meer binnenlak in te slaan dan berekend. Je moet tenslotte een deur minimaal twee keer schilderen voor het strakste en meest dekkende resultaat. Lees daarnaast altijd aandachtig de verpakking van de materialen door, hier staat vaak alle noodzakelijke informatie vermeld over het product. Het zou zonde zijn wanneer er onnodige fouten worden gemaakt. Ga als professional aan de slag met de binnenlak van Caparol.