Select Page

Omdat het aanbod aan garagedeuren enorm groot is, vragen veel mensen zich af welke garagedeur ze het beste kunnen kopen. Loop je met diezelfde vraag rond? Dan is dit artikel voor jou. We bespreken namelijk de verschillende soorten garagedeuren die het meest populair zijn. Op die manier kun je gericht de deuren met elkaar vergelijken en een weloverwogen aankoopbeslissing nemen.

Garage roldeuren

Garage roldeuren zijn niet te vergelijken met de roldeuren die voor opslagboxen worden gebruikt. Roldeuren voor garages zijn namelijk steviger, (vaak) geïsoleerd en elektrisch te bedienen. Dit type deur is met name geschikt voor als je de garage wilt gebruiken om spullen in op te slaan. In dat geval wil je immers de ruimte in de garage volop benutten, om bijvoorbeeld stellingkasten te kunnen plaatsen.

Een roldeur is in dat geval de ideale oplossing, omdat de panelen waaruit de deur is opgebouwd buiten de garage blijven. Tijdens het openen worden de deurpanelen in een opbergsysteem opgerold. Dat opbergsysteem wordt recht boven de opening van de garage gemonteerd, waardoor de ruimte in de garage vrijwel geheel beschikbaar blijft.

Garage kanteldeuren

Kanteldeuren werden van oudsher toegepast op vrijwel ieder nieuwbouwproject. Dat is ook de reden waarom je in Nederland nog altijd heel veel van dit soort garagedeuren bij woningen ziet. Een kanteldeur is echter wel de meest eenvoudige deur. Het deurblad is vaak niet geïsoleerd en in veel gevallen worden de deuren nog handmatig bedienbaar geleverd. Echter, er zijn tegenwoordig ook varianten beschikbaar die wel van isolatiemateriaal zijn voorzien en die je met een afstandsbediening kunt openen en sluiten.

Besluit je om voor een kanteldeur te kiezen? Dan is het belangrijk dat er voldoende ruimte voor de garage is om het deurblad naar buiten toe te laten kantelen. Heb je dat niet? Dan is het aan te raden om voor een deur te kiezen die tijdens het openen niet naar buiten toe kantelt. Voorbeelden hiervan zijn roldeuren en sectionale garagedeuren.

Sectionaal een garagedeuren

Sectionale garagedeuren bestaan net, zoals roldeuren, uit panelen, alleen zijn de deurpanelen breder, waardoor ze een strakke look aan de garage geven. Een ander verschil tussen roldeuren en sectionaaldeuren, is dat sectionaaldeuren tijdens het openen direct onder het plafond worden gehangen. Daardoor moet het plafond vrij blijven.

Er zijn ook zijdelingse sectionale garagedeuren verkrijgbaar. Deze openen, zoals de naam al aangeeft, zijwaarts. Het voordeel hiervan is dat je de garagedeur slechts voor een klein gedeelte hoeft te openen om de ruimte in de garage te kunnen betreden.

Meer informatie over sectionale garagedeuren vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/sectionaal-garagedeur/.

Openslaande garagedeuren

Een openslaande garagedeur biedt als voordeel dat, net zoals bij roldeuren, de ruimte in de garage volledig kan worden benut om bijvoorbeeld spullen op te slaan. Openslaande garagedeuren kunnen bovendien in vele verschillende motieven worden geleverd. Dat komt omdat de deurbladen vaak van hout zijn gemaakt. Hierdoor zijn de prijzen in verhouding tot die van andere garagedeuren een stuk hoger. Bekijk hier enkele voorbeelden van houten openslaande garagedeuren.

Waar moet je opletten als je een garagedeur gaat kopen?

Op basis van de deuren die we in dit artikel hebben besproken, kan het nog steeds lastig om te bepalen welke garagedeur je nu het beste kunt kopen. Daarom is het belangrijk om in ieder geval een aantal criteria voor jezelf te bepalen waaraan een deur moet voldoen. Hierdoor maak je het selectieproces gemakkelijker en het maken van een keuze dus ook. Voorbeelden van selectiecriteria zijn onder andere:

  •         Moet de deur geïsoleerd zijn?
  •         Moet de deur elektrisch bedienbaar zijn?
  •         Van welk materiaal moet het deurblad zijn gemaakt?

Met deze drie vragen ben je al een eind op weg om de juiste garagedeur uit te kunnen kiezen. Om het maken van een keuze nog gemakkelijker te maken, is het aan te raden een aantal garagedeur specialisten te bezoeken. Zo kun je de diverse garagedeuren in het echt zien en uitproberen.

Vraag vervolgens bij een aantal bedrijven een offerte op, zodat je de prijzen en de garantievoorwaarden met elkaar kunt vergelijken. Let daarbij ook op de services. Sommige bedrijven vragen bijvoorbeeld een iets hogere prijs van de deur, maar monteren de garagedeur gratis. Kortom kijk naar het totaalplaatje van de offertes en baseer daar je keuze op.