Select Page

achter deurEr zijn mensen die je liever buiten de deur houdt. Dit kun je best letterlijk nemen. Een inbraak is iets waarvan je ten allen tijde niet wilt dat het gebeurt. Je wilt met een gerust hart lekker binnen kunnen zitten in de wetenschap dat er niets kan gebeuren. Je wilt je huis wanneer je weggaat kunnen achterlaten met de volle overtuiging dat er niks gebeurt. Een veilige achterdeur is altijd belangrijk, welk materiaal je ook kiest.

 

 

Het politie keurmerk
Je hebt achterdeuren in allerlei soorten en maten. Wat vooral belangrijk is bij een goede achterdeur, is dat deze in het bezit is van het politiekeurmerk. Dit is een keurmerk dat woningen krijgen wanneer zij in staat zijn te voldoen voor de eisen voor inbraakpreventie en veiligheid op sociaal gebied. Hierdoor heeft een inbreker meer tijd nodig om een woning binnen te kunnen dringen. Uit onderzoek is gebleken dat er de helft minder aan inbraken zijn in woningen met dit keurmerk. Dus als een achterdeur dit keurmerk heeft, dan kun is de achterdeur meteen al een stuk veiliger.

Goed hang en sluitwerk dient prioriteit te zijn
Een andere prioriteit is de aansluiting van de deurklink en het sleutelgat. Hierop wordt binnenin een doorlopende cilinderplaat bevestigd. Deze heeft bij inbraakpreventie, en dus bij veiligheid een hoge prioriteit. Een veilige achterdeur is een achterdeur waarbij de klink aan de binnenkant wordt geschroefd. Aan de buitenkant zitten bij een veilige deur geen schroeven! Wanneer er geen schroeven aan de buitenkant zitten dan kan een inbreker niet heel veel met het slot.
Geharde stalen pinnen helpen ook bij veiligheid. Deze maken de deur namelijk wind- en waterdicht. Hierbij is roestvrij staal uiteraard altijd een handig gegeven. Roestvrijstaal is namelijk sterker dan andere soorten staal, en dit is dus niet enkel een grote hulp voor de levensduur van het slot, maar een slot van sterker staal is ook een grote hulp op het gebied van inbraakpreventie.

Extra beveiliging is nooit verkeerd
Wanneer je in een buurt woont waar vaker wordt ingebroken, of je vertrouwt het niet helemaal en je hebt liever iets meer zekerheid, dan kun je kiezen voor wat extra beveiliging aan de achterdeur. De laatste jaren neemt het aantal inbraken ook weer toe, en daarom kiezen veel mensen al voor extra beveiliging op de achterdeur. Je kunt bijvoorbeeld haaksloten kopen. Dit zijn sloten die van buitenaf onmogelijk open te maken zijn en daarmee maken ze de achterdeur nog weer een stukje veiliger. Je kunt ook meerdere van dit soort maatregelen toepassen op de deur, om hem nog een stukje veiliger te maken. Maar ga hierin ook niet te ver, want anders wordt het op een gegeven moment ook een groot gedoe. Extra veiligheid is goed, maar sla hierin niet door.