Select Page

Er zijn diverse redenen om te overwegen te gaan stucen. Je muren of plafonds zijn eens in de zoveel tijd toe aan een opknapbeurt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een geheel nieuwe muur wil gaan stucen. Wat voor reden je ook hebt om de afwerking van je muren of plafonds aan te pakken, het is altijd belangrijk om de vraag te stellen: pak ik het werk zelf op, of huur ik een professional in?

Waarom stucwerk laten doen door professionals
De meeste Nederlanders kiezen er voor veel klusjes zelf aan te pakken. Zelf klussen is nou eenmaal een stuk goedkoper dan het inhuren van een professional. Als het om stucwerk gaat ligt dit toch vaak net even anders; stucwerk aanbrengen is namelijk een vorm van precisiewerk waarbij je resultaat er zonder ervaring meestal niet zo mooi uit komt te zien. Er zijn zo diverse redenen waarom het vaak beter is een professional in te huren dan om zelf aan de slag te gaan.

Wat jij één keer probeert doet een stukadoor elke dag
Als doe-het-zelver zal je je voorafgaand aan het stucen je diepgaand moeten inlezen over hoe je te werk moet gaan. Welke materialen heb je nodig? Hoe zorg je voor de juist afwerking? Een professional draagt deze kennis standaard bij zich. Professionele stukadoors hebben vaak een hele opleiding afgelegd om de taak uit te voeren die jij nu eenmalig uit probeert te voeren. Het is bij het uitvoeren van stucwerk dan ook verstandiger om te vertrouwen op de kennis van professionals.

De juiste materialen
Voordat je aan je bouwproject begint denk je na over wat je specifieke wensen zijn. Hoe wil je dat jouw muur of plafond er uiteindelijk uit komt te zien? Een professionele stukadoor kan je op basis van je wensen precies vertellen welke materialen er nodig zijn om tot een mooi resultaat te komen. Daarnaast zal een stukadoor ook beter de benodigde verhouding van ingrediënten in de mortel in kunnen schatten.

Een strakke afwerking
Het meest onderschatte onderdeel van het stucen is de afwerking. Het gladstrijken van stucwerk is vaak een hels karwei, wat zeker als je je er voor het eerst aan waagt behoorlijk frustrerend kan zijn. Professionals draaien hun hand erg echter niet voor om: ze werken dagelijks aan het stucen van muren en plafonds en maken feilloos de juiste handbewegingen om een strak afgewerkt stucwerk te leveren.

Al met al zijn er genoeg redenen om er voor te kiezen een professionele stukadoor uit Etten-Leur in te huren. Er zijn ongetwijfeld nog genoeg klusjes in huis die je wel zelf kan oppakken!