Select Page

Is het tijd om de deuren te vervangen of ga je voor je nieuwe woning deuren uitzoeken, dan hoort daar ook propere nieuwe hardware bij. De hardware van een deur behelst hoofdzakelijk de deurkrukken, sloten en scharnieren. Het is de moeite zeker waard er tijd aan te besteden met de keuze ervan, om er van verzekerd te zijn dat het materiaal goed past bij de deur en het esthetiek van je woning.

Een belangrijk punt hierbij om te overwegen is, uit welk materiaal het moet bestaan en wat het best is voor op de lange termijn? Deurkrukken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals messing, koper, aluminium, RVS en meer. Toch zullen de meesten kiezen voor RVS deurkrukken, omdat ze dat materiaal kwalitatief als de beste optie zien en dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk.

RVS is een sterke en taaie staalsoort

Dit is ook een van de redenen waarom ze in industriële omgevingen zoveel wordt gebruikt. Roestvrij staal heeft zich door de jaren heen bewezen in van de sterkste staalsoorten te zijn, zeer slijtvast en bestand tegen alles van wat het nog jaren mee te maken gaat krijgen. Dit is waarom mensen kiezen voor RVS deurkrukken: Het materiaal wat er voor wordt gebruikt is namelijk perfect vanuit veiligheidsperspectief gezien.

Sloten en het hang- en sluitwerk van RVS-materiaal zijn altijd een goede keuze geweest om je huis te beschermen tegen mogelijke indringers. RVS deurkrukken zijn goed bestand tegen alle weerselementen en blijven er jarenlang mooi uitzien.

Deurkrukken van RVS zijn hygiënisch

We weten dat roestvrij staal niet alleen duurzaam is, maar ook een geweldige hygiënische optie bij deurkrukken van toegangsdeuren. RVS is een niet-poreus materiaal wat inhoudt dat vuil, roet en microben zich er moeilijk aan kunnen hechten. Het is niet verwonderlijk dat bijvoorbeeld in zieken- en verpleeghuizen, horecagelegenheden of bij instellingskeukens gekozen wordt voor RVS deurkrukken.

Roestvrijstalen deurbeslag is gemakkelijk schoon te houden en is daarom hygiënischer en je voorkomt hierdoor meer besmettingen. Met zoveel deurbeslag materialen op de markt wordt de keuze soms moeilijk, maar wil je iets wat lang meegaat en bijna onderhoudsvrij is, overweeg dan om te kiezen voor RVS deurkrukken.

RVS deurkrukken in verschillende kwaliteiten

Bij het kiezen voor RVS deurkrukken zul je merken dat hierbij een tal van verkrijgbare kwaliteiten beschikbaar zijn. Hoe hoger de kwaliteit van het roestvrij staal dat bij de fabricage wordt gebruikt, hoe beter de deurkrukken bestand zijn tegen atmosferische invloeden. Overigens is dit geen probleem bij het monteren van binnendeurkrukken waar meestal klasse 304 wordt gebruikt.

Maar bij buitengebruik en zeker in kustgebieden, bij zwembaden of maritieme doeleinden, wordt een klasse 316 aanbevolen vanwege de verhoogde weerstand tegen corrosie. Een ander voordeel wat RVS deurkrukken hebben vergeleken met chromen handvatten is dat sommige modellen brandwerend zijn, dit kan belangrijk zijn voor projectontwikkelaars die aan bouwvoorschriften moeten voldoen. Dit zijn slechts enkele redenen om te kiezen voor RVS deurkrukken.

Weijntjes